Over Amptec


Missie

Amptec heeft een eenvoudige missie: het leveren en plaatsen van professionele audiovisuele installaties en daarbij steeds een superieure kwaliteit, dienstverlening en support bieden.Waarden

1

Een referentie zijn voor kwaliteit en service

2

Al onze klanten zijn ambassadeurs

3

Een sterke band opbouwen met collega’s en klanten

4

Een financieel stabiel en goed georganiseerd bedrijf zijn

5

Nieuwe trends en technologische evoluties op de voet volgen

Geschiedenis

Amptec werd in 1990 opgericht door Bart Willems en richtte zich aanvankelijk op de levering, installatie en support van professioneel geluidsmateriaal voor de broadcast-, live- en studiomarkt in de Benelux. Eerste wapenfeit was de distributie van DAT-recorders, als antwoord op de transitie van analoog naar digitaal die toen gaande was in pro-audio.

Doorheen de jaren werd Amptecs portfolio steeds uitgebreider en kwamen merken als Avid, d&b audiotechnik, DiGiCo, DPA, TC Electronic en Yamaha aan boord. Later werd het aanbod verder verrijkt met bekabeling, installatie en support.

Een aparte MI-afdeling werd opgericht voor de verdeling van muziekinstrumenten en gerelateerde producten, met merken als Adam Audio, Moog en RME.

De bekabelings- en installatieafdeling van Amptec is uitgegroeid tot één van de grootste in de Benelux. Ze levert turnkey pro-audio- en video-installaties voor broadcast en theater.
De recentste trends zijn IP-systemen. Amptec is hierin koploper met zijn ntwrx-merk. Om in te spelen op de vraag naar steeds grotere bandbreedtes in netwerksystemen introduceerde Amptec fbroptx. Dit merk verdeelt optische kabels en neemt ook het polijsten en lassen hiervan voor zijn rekening.