Lawo


lawo

Technicolor Nederland vervangt router matrix

18-07-2008

Sinds maandag 9 juni is de nieuwe routermatrix van Technicolor's radio in Nederland in gebruik genomen. Het gaat hier om de distributie van alle inkomende en uitgaande signalen voor de Nederlandse radio zenders. De router is door Amptec geïnstalleerd in de nieuwe centrale ruimte op het mediapark in Hilversum.

Het gaat hier om een Lawo Dual Self Healing Star router. Voor dit concept is gekozen om maximale redundantie te hebben. Niet alleen is alles dubbel uitgevoerd, waaronder het mainframe, maar ook is er een link gelegd tussen de twee mainframes, "core" genaamd, waardoor een mogelijk falen op één punt niet meteen een omschakeling van de hele core tot gevolg heeft. De cores zijn verbonden met glasvezel kabel met de 19 satelliet frames. Deze bevinden zich in het Hilversumse, in de verschillende eindregies.

De Lawo matrix wordt bestuurd door VSM studio manager software. Deze software communiceert vlekkeloos met Lawo’s remote MNOPL protocol. De operators in de master control room bedienen de matrix door een diversiteit van toetsen op twee 24” schermen en 2 panelen met 51 bedieningstoetsen. Hierop kan alles direct bediend, gecheckt en gescheduled worden.


Voor meer informatie contacteer : Amptec, bart.hilberink@amptec.nl

http://www.lawo.de
Interested in our solutions ? Contact us :